Национални дни
на кариерата
Добра Кариера, Добър Живот

За Национални дни на кариерата

Какво е „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“?

Дълго време слушахме за „пропастта“ между бизнеса и образованието, че няма добре обучени кадри, че няма лоялни работодатели … За да опровергаем тези негативните коментари през 2002 г. организирахме първия в България кариерен форум. След 18 години, „Национални дни на кариерата“ се утвърди не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища.

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. Ето какво споделиха една малка част от тях


Научих повече за AIG като компания по време на кариерния форум и още тогава ми направи впечатление като работодател, който дава път на млади хора (макар и без опит в застраховането) и който набира кадри на база талант и знания, а не просто натрупан стаж и добра диплома. (2015 г.)
Антон Вътев
FNOL Claims Adjuster, AIG
През 2012-та година, все още като студент във ВТУ, посетих „Националните дни на кариерата“, организирани от JobTiger. На представянето на форума научих ценни съвети за това какво да очаквам от събитието, от работодателите, какви са някои от важните стъпки, които да следвам за едно успешно интервю за работа. По-късно, на самия форум, се срещнах с представител на фирма Taxback, които тъкмо бяха открили нов офис на фирмата в града. Кандидатствах за избраната позиция и бях назначена. И до днес съм служител на Taxback в офиса във Велико Търново, който тъкмо отпразнува своя трети рожден ден. (2015 г.)
Веселина Димитрова
Представител „Бизнес услуги“, Taxback
За стажантската програма в Хенкел научих на форум „Национални дни на кариерата“ през пролетта на 2010 година. Тогава бях в последен курс на бакалавърското си обучение и живо се интересувах от възможността да видя истинската страна на бизнеса, а не само теориите в уччебнците. След 5-те изключително интересни месеца като стажант, сега, две години по-късно, като Асистент Мениджър Ключови Клиенти имам пряк контакт с невероятно динамичния и предизвикващ свят на работа с клиенти (2013 г.)
Ралица Иванова
Асистент Мениджър Ключови Клиенти, Хенкел България

Нестле България АД е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата” за шестнадесета поредна година

Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата” – JobTiger е в унисон с принципите на Нестле за създаване на споделена стойност и за ангажираност към обществено значими инициативи в подкрепа на младите хора.

Нестле има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми, които се радват на голям интерес сред кандидатите, тъй като дават възможност на младите хора за плавно навлизане в професионалната среда. Чрез стажовете в компанията студентите имат възможност да придобият практически познания в реална работна атмосфера. В рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 400 младежи под 30-годишна възраст имаха възможността да започнат постоянна работа, стаж или практика на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.

През 2014 г. Нестле обедини усилията си с още 200 компании и всички те поеха ангажимент да създадат над 100 000 нови възможности за младите хора в Европа в рамките на движението Алианс за младежта. В световен мащаб, в началото на 2019 г. Глобалният алианс за младежта, основан по инициатива на Нестле, обяви амбицията си да подкрепи 6 милиона млади хора до 2022 г., като им помогне да изграждат и развиват своите професионални умения.
България е една от държавите, които взимат активно участие в Алианса. От края на септември 2014 г. Нестле България сътрудничи с още 30 местни и международни компании-партньори с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост у нас. В рамките на Алианса Нестле България и партньорите на компанията в страната разработиха редица съвместни и самостоятелни инициативи и събития, чрез които предлагат на младите хора професионален опит и стаж, за да им помогнат да се реализират на пазара на труда. В рамките на инициативата „Алианс за младежта“ в България в периода 2014 – 2016 г. бяха осигурени над 6 500 възможности за работа и обучение. „Алианс за младежта“ е отличена в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Повече за активностите, които Нестле България организира може да прочетете на корпоративния сайт на компанията: www.nestle.bg/careers, LinkedIn профил  или като посетите Facebook страницата на: https://bg-bg.facebook.com/Nestle.Bulgaria.