Национални дни
на кариерата
Добра кариера. добър живот

За Национални дни на кариерата

Какво е „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“?

Дълго време слушахме за „пропастта“ между бизнеса и образованието, че няма добре обучени кадри, че няма лоялни работодатели … За да опровергаем тези негативните коментари през 2002 г. организирахме първия в България кариерен форум. След 16 години, „Национални дни на кариерата“ се утвърди не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища.

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация. Ето какво споделиха една малка част от тях


Научих повече за AIG като компания по време на кариерния форум и още тогава ми направи впечатление като работодател, който дава път на млади хора (макар и без опит в застраховането) и който набира кадри на база талант и знания, а не просто натрупан стаж и добра диплома. (2015 г.)
Антон Вътев
FNOL Claims Adjuster, AIG
През 2012-та година, все още като студент във ВТУ, посетих „Националните дни на кариерата“, организирани от JobTiger. На представянето на форума научих ценни съвети за това какво да очаквам от събитието, от работодателите, какви са някои от важните стъпки, които да следвам за едно успешно интервю за работа. По-късно, на самия форум, се срещнах с представител на фирма Taxback, които тъкмо бяха открили нов офис на фирмата в града. Кандидатствах за избраната позиция и бях назначена. И до днес съм служител на Taxback в офиса във Велико Търново, който тъкмо отпразнува своя трети рожден ден. (2015 г.)
Веселина Димитрова
Представител „Бизнес услуги“, Taxback
За стажантската програма в Хенкел научих на форум „Национални дни на кариерата“ през пролетта на 2010 година. Тогава бях в последен курс на бакалавърското си обучение и живо се интересувах от възможността да видя истинската страна на бизнеса, а не само теориите в уччебнците. След 5-те изключително интересни месеца като стажант, сега, две години по-късно, като Асистент Мениджър Ключови Клиенти имам пряк контакт с невероятно динамичния и предизвикващ свят на работа с клиенти (2013 г.)
Ралица Иванова
Асистент Мениджър Ключови Клиенти, Хенкел България

Нестле България АД е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата” за четиринадесета поредна година

Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата” – JobTiger е в унисон с принципите на Нестле за създаване на споделена стойност и за ангажираност към обществено значими инициативи в подкрепа на младите хора.

През последните 20 години Нестле България развива стажантска програма, която се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит, а правилната нагласа и ключови компетенции. Чрез стажовете в компанията студентите имат възможност да придобият практически познания в реална работна среда.

За периода 2014-2016 г. в рамките на инициативата Nestle Needs YOUth, Нестле България осигури възможност за работа и създаде стажантски позиции и програми за обучение на младежи на възраст под 30 години. Те имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие. Над 330 младежи са намерили място в компанията през изминалите две години от началото на инициативата в България.

През 2014 г. Нестле обедини усилията си с още 200 компании и всички те поеха ангажимент да създадат над 100 000 нови възможности за младите хора в Европа в рамките на движението Алианс за младежта. България е една от държавите, които взимат активно участие в инициативата. От края на септември 2014 г. Нестле България сътрудничи с още 30 местни и международни компании-партньори с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост у нас. В рамките на Алианса Нестле България и партньорите на компанията в страната разработиха редица съвместни и самостоятелни инициативи и събития, чрез които предлагат на младите хора професионален опит и стаж, за да им помогнат да се реализират на пазара на труда. В рамките на инициативата „Алианс за младежта“ в България в периода 2014 – 2016 г. бяха осигурени над 6 500 възможности за работа и обучение. Нестле България поема ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г. като предложи възможности за работа и учене на над 300 млади хора.

Повече за активностите, които Нестле България може да прочетете на корпоративния сайт на компанията:www.nestle.bg/careers, LinkedIn профил  или като посетите Facebook страницата на: https://bg-bg.facebook.com/Nestle.Bulgaria.